Teaterkurser för barn och unga

Vi har teaterkurser för dig mellan 7-19 år. Hösten 2022 utvecklar vi vår kursverksamhet i samarbete med Ung Scen Norr och Norrbottensteatern. Mer info om varje målgrupp hittar ni nedan. Anmälan görs via Sensus. 

Vi håller både till på Lule Stassteater (Stationsgatan 38) och Norrbottensteatern/Teaterhögskolan (Norra Hamn). Var varje grupp håller till informeras vid anmälan.

7-9 år

Här får man utveckla sin förmåga att lita på sig själv och andra i grupp, bejaka idéer och våga uttrycka sina egna tankar. Avslutningsvis blir det ett kortare uppspel under en helgdag i årets julkalender i stadsparken.

10-12 år

Här används teaterglädje för att utveckla deltagarnas förmåga att lita på sig själv och andra i grupp, bejaka idéer och våga uttrycka sina egna tankar. Vi arbetar med berättande och kortare scener. De sista träffarna sätter vi ihop en kort föreställning som visas upp på Norrbottensteaterns Skyltsöndag.

13-15 år

I den här kursen fördjupar du dig i rollgestaltning och utforskar röstens och kroppens betydelse för uttrycket. Vi utgår både ifrån improviserade scener och färdiga manus. Alla deltar kreativt med idéer och tankar inför vårterminens föreställning som börjar förberedas under hösten.

16-19 år

I den här kursen fördjupar du dig i rollgestaltning och utforskar röstens och kroppens betydelse för uttrycket. Alla deltar kreativt med idéer och tankar inför vårterminens föreställning som börjar förberedas under hösten.

Aktuell info!

Anmälan öppen för våra kurser till våren!

Kurser för barn i Luleå för lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet.  Kurser för barn i Boden i mellanstadiet och högstadiet.

Försäkring

Alla som deltar i våra kurser är försäkrade av Sensus under tiden för kursen.

Läs mer om försäkringen här