Teaterkurser för barn och unga

Vi har teaterkurser för dig mellan 7-19 år. Hösten 2022 utvecklar vi vår kursverksamhet i samarbete med Ung Scen Norr och Norrbottensteatern. Mer info om varje målgrupp hittar ni nedan. Anmälan görs via Sensus. 

OBS! Vi håller både till på Lule Stassteater (Stationsgatan 38) och Norrbottensteatern/Teaterhögskolan (Norra Hamn). Var varje grupp håller till informeras vid anmälan.

Alla våra grupper är nu i full gång och vi tar inte in nya deltagare förrän efter sommaren. Vill du ställa dig i kö redan nu, kontakta renate.fiala-lundstrom@sensus.se 

7-9 år

Här får man utveckla sin förmåga att lita på sig själv och andra i grupp, bejaka idéer och våga uttrycka sina egna tankar. Avslutningsvis blir det ett kortare uppspel under en helgdag i årets julkalender i stadsparken.

Vi har fyra grupper i denna målgrupp.

Ledare:
Elin Kristiansen
Julia Österberg
Leen Hashisho

10-12 år

Här används teaterglädje för att utveckla deltagarnas förmåga att lita på sig själv och andra i grupp, bejaka idéer och våga uttrycka sina egna tankar. Vi arbetar med berättande och kortare scener. De sista träffarna sätter vi ihop en kort föreställning som visas upp på Norrbottensteaterns Skyltsöndag.

Vi har fyra grupper i denna målgrupp.

Ledare:
Elin Kristiansen
Leen Hashisho/Alice Sjöberg-Brise
Julia Österberg

13-15 år

I den här kursen fördjupar du dig i rollgestaltning och utforskar röstens och kroppens betydelse för uttrycket. Vi utgår både ifrån improviserade scener och färdiga manus. Alla deltar kreativt med idéer och tankar inför vårterminens föreställning som börjar förberedas under hösten.

Vi har två grupper i denna målgrupp.

Ledare:
Alice Sjöberg-Brise
Lilly Sundberg

16-19 år

I den här kursen fördjupar du dig i rollgestaltning och utforskar röstens och kroppens betydelse för uttrycket. Alla deltar kreativt med idéer och tankar inför vårterminens föreställning som börjar förberedas under hösten.

Kursen leds av Lilly Sundberg.

Aktuell info!

Terminsavslut våren 2023!

Efter Sportlovet börjar våra grupper mellan 10-15 år jobba med Robin Hood som dom kommer sätta upp tillsammans i två uppdelade grupper under helgen 6-7 maj.

Lördag 6/5: Robin Hood Grupp 1 (Tisdagsgruppen 13-15 år, Måndagsgruppen 10-12 år, Söndagsgruppen 10-12 år)

Söndag 7/5: Robin Hood Grupp 2 (Måndagsgruppen 13-15 år, Tisdagsgrupperna 10-12 år, Torsdagsgruppen 10-12 år)

Föreställningarna hålls på Lillan, Skeppsbrogatan 14 för familj och vänner.

Kostym av: Lotta Andersson Högberg & Sömnadskollektivet

7-9 åringarna kommer ha ett eget uppspel den 29 april framför vänner och familj. Varje grupp gör ett eget uppspel på ca 10-15 min var.

Föreställningarna hålls på Lillan, Skeppsbrogatan 14.

16-19 åringarna påbörjar sitt arbete mot uppspel. Mer info om vad det blir och var inom kort!

Försäkring

Alla som deltar i våra kurser är försäkrade av Sensus under tiden för kursen.

Läs mer om försäkringen här