Julkalendern – Hela Luleås Jultradition

Sedan 1995 har Lule Stassteater producerat en gratis julkalender i Luleå Stadspark, för alla som vill komma och titta. Varje år skrivs ett nytt manus på en föreställning som spelas varje dag i december t.o.m. julafton. Manuset är alltid riktat till barn och familj.

Julkalendern 2023 

När Tomten lovade för mycket, skriven av Linda Wincent, är en rapp och rolig berättelse om vänskap, tjorviga bråk och hur man gör när det inte riktig blir som det var tänkt. TOMTEN lovar för mycket, LUSSEKATTEN vill bara vara två och JULGRANEN känner sig som en Ensammast-i-stan-gran. Men hjälpen är nära! Någon som satt avtryck hos flera generationer Luleåbarn hjälper dem att hitta vägen till vänskapen igen. Vem kan det vara? Kom och se efter!

Speltider:

1-23 december kl. 14.00

24 december kl. 12.00.

Medverkande: 

Manus: Linda Wincent

Regi: Per Sundberg

Skådespelare: Anna Brixter (Lussekatten), Madeleine Johansson (Granen), Tobias Carlsson (Tomten), Hans Degerlund (Stortallen), Nora Bredefledt (inhoppare Granen).

Teknik: Hans Degerlund

Kostym: Lotta Högberg

Konstnärlig ledning: Maja Runeberg

Producent: Sanne Renberg Nyström

Öppet för alla

Julkalendern spelas i Luleå Stadspark och vi har många sittplatser. Det går bra att sitta med rullstol längst fram. Barnvagnar placeras utanför scenområdet.

Föreställningen spelas på Svenska, men vi har i samarbete med Luleå Business tagit fram sammanfattande översättningar av föreställningen på franska och engelska. Dessa finns att få vid föreställningens början.

Köldgräns

Föreställningen spelas utomhus! Som publik bör du ha varma kläder och det är helt okej att ta med en filt. Vi har sittunderlag som ni kan låna under föreställningen.

För publikens, skådespelarnas och teknikens skull har vi en köldgräns på -20 grader. Vi annonser i våra sociala medier strax efter 11:00 om vi måste ställa in en föreställning den dagen.

För uppdaterad information: 

Lule Stassteater (Facebook)

lulestassteater (instagram)