Drömsommarjobbet!

I samarbete med Luleå Kommuns feriejobb har du som går sista året i grundskolan eller första och andra året på gymnasiet chansen att jobba hos oss på Lule Stasstetater i sommar!

Arbetsuppgifter

Tillsammans med professionella skådespelare och studenter vid Teaterhögskolan i Luleå ska ni sätta upp en vandringsföreställning baserad på Alice i Underlandet, regisserad av Per Sundberg. Föreställningen ska sen spelas utomhus för förskolor och sommarlovslediga familjer. Alice på Gültzauudden, som föreställningen heter, spelades även förra året i samarbete med feriejobb.

I år söker vi:

– Skådespelare –

Ditt jobb som skådespelare är att lära dig manus, repa med resterande ensemble i en vecka och spela två föreställningar om dagen i två veckor. Du som söker ska vara teatervan eller ha ett intresse av att stå på scen i karaktär. Du ska förstå grunderna som att memorera repliker, prata högt och kunna ta regi. Vi spelar föreställningar för barn och familjer och det är viktigt att du som skådespelare tar ditt ansvar som teaterns ansikte utåt, genom att behandla publiken respektfullt och vänligt.

Den 18/3 har vi träff för de som vill skådespela i pjäsen. Det blir en gemensam träff för att göra dramaövningar tillsammans och att vi från teatern kan informera om jobbet. Efter träffen kommer vi bestämma vilka som får vilken roll.

För att få vara med på träffen den 18/3 måste du anmäla dig till elin@lulestassteater.se med namn, telefonnummer och ålder innan den 13/3.  

– Publikvärd/tekniker –

Som publikvärd och tekniker har du ansvar för att möta upp publiken för att sen följa dom genom föreställningen. Tekniken sköts med hjälp av mobil och högtalare och din uppgift är att sätta igång musiken där den ska vara. Du som person bör vara bekväm med att prata med människor och har ett trevligt bemötande mot de som kommer. Du är även den person på plats som ska kunna informera om föreställningen för nyfikna förbipasserande.

– Produktionsassistent –

Som Prod. ass är du producentens högra hand. Du blir personen på plats som hjälper produktionen att rulla på sömlöst. Du hjälper även till att marknadsföra föreställningen genom våra sociala medier. Du är en lösningsorienterad person som ser det roliga i att agera under stress. Du ska vara flexibel och snabb på tårna och intresserad av teatern bakom kulisserna.

Det är feriejobb som sköter din anställning och betalar ut lön. Det är därför viktigt att du, oasvett vilket jobb du är intresserad av, söker feriejobb via kommunens hemsida innan tiden för detta löper ut. Skriv i ansökan att du vill jobba hos Lule Stassteater samt vilken yrkesroll du helst vill ha (skådespelare, publikvärd eller prod. ass.)

Jobbperiod

Jobbperioden är V. 23-26.

Datum:

10-11/6 (lördag, söndag)
14-17/6 (onsdag-lördag)
19-24/6 (måndag-fredag)
26-30/6 (måndag-fredag)

Det är viktigt att du som söker/får jobbet kan hela perioden.

Hur söker du?

Klicka på länken nedan för att fylla i Feriejobbs ansökningsformulär. Skriv Lule Stassteater som önskad arbetsplats.

Formulär! 

För att söka till skådespelare vill vi träffa dig för att kunna ge dig rätt roll. Kom därför till oss den 18/3 för att göra dramaövningar och få mer information. Anmäl dig till elin@lulestassteater.se med namn, telefonnummer och ålder innan 13/3. 

Hoppas få se dig i sommar!

Frågor?

Vid frågor om formuläret och hur du ansöker, kontakta feriejobb

Vid frågor om arbetsplatsen eller jobbet, kontakta producent elin@lulestassteater.se