Sagan om den lilla farbrorn

Sagan om den lilla farbrorn är baserad på Barbro Lindgrens klassiska berättelse om den lilla farbrorn som längtar efter en vän. Han försöker på alla sätt och när han inte lyckas ligger han och gråter på kvällarna över att ingen vill vara hans vän, fast han är så snäll. Men så en dag möter den lilla farbrorn en hund och ingenting blir sig likt igen.

Det här är en berättelse om vänskap. Om att längta efter att ha en vän och rädslan över att förlora en vän som plötsligt börjar leka med en annan. Följ med i en föreställning med sång och dans i teaterns magiska värld.

En pjäs om vänskap

Sagan om den lilla farbrorn har berört barn och vuxna sedan den kom ut 1979. Barbro Lindgrens böcker har kallats allålderlitteratur på grund av dess förmåga att närma sig sådant som är aktuellt oavsett ålder. Ensamhet är något som de flesta av oss upplevt någon gång och i denna livfulla berättelse om den lilla farbrorn sätter hon fingret på känslan, längtan men kanske framför allt lyckan i att ha en vän.

Manus

Med berättelsen som utgångspunkt har Astrid Tägt, regissör, tillsammans med ensemblen arbetat fram ett lekfullt manus och lyckats behålla det djup som bär upp berättelsen. Farbrorn och hunden beger sig ut på fartfyllda äventyr och alldeles vardagliga bestyr som ibland tar dem med på tokigheter och som bjuder in publiken att vara med i deras vänskapshistoria.

Nyskriven musik

Berättelsen ramas in av nyskriven musik av kompositören Anni “KANNIKA” Kullberg. KANNIKA har en förmåga att genom musiken fånga och lyfta berättelsen på ett sätt som bjuder in barnen. Genom stämningsfulla melodislingor får barnen följa med genom hela lilla farbrorns och hundens vänskapsberättelse. Temalåten “Att få ha en vän” skrevs passande nog som en kollaboration mellan regissör Astrid Tägt och KANNIKA, som varit bästa vänner sedan tonåren.

 

“Tänk att få ha en vän, en som riktigt känner en. En som stannar kvar, genom årets alla dar.”

 

Speltider och pris

Premiär: 7 mars 2024, Lillan kl. 13.00.

Spelperiod: vecka 10 – vecka 13 och vecka 41 – vecka 45

Pris: 9 000 kr första föreställningen, 5000 kr efterföljande föreställningar i samma rigg.

För bokning och mer info
sanne@lulestassteater.se

Lokalkrav och teknisk specifikation

Speltid: 30 min

Publikantal: 50

Målgrupp: 3-8 år

Krav på mörkläggning: Inte nödvändigt, men roligt

El: 16A + 10A 230 V

Byggtid: 120 minuter

Rivtid: 90 minuter

Scenyta: Bredd 6 meter, djup 6 meter, takhöjd 2.9 meter