Affisch Gränskatten

Speltider

Gränskatten spelas under sommaren och hösten 2017.

Sagt i media om föreställningen:

Gränskatten

“Det finns en plats där kattsanden glittrar som tusen diamanter, där vattenfontänen porlar som en vaggvisa och där ingen människa bestämmer över en katts liv. Den platsen är här. Utanför finns numera bara mörker och kaos. Inte konstigt att alla vill komma in hit.”

Gränskatten såg världen falla i bitar och stängde in sig i sitt paradis för att spendera evigheten. Allt var planerat och ordnat in i minsta detalj. Men när dörrarna låsts upptäcker Gränskatten att hen inte är ensam. Hen har av misstag låst in Gatukatten tillsammans med sig, och nu kan hen inte släppas ut. Det har blivit för farligt ute och Gränskatten är livrädd för att alla utekatter då ska storma in och ta över. De båda katterna får helt enkelt lära sig att leva ihop.

Gränskatten sätter upp regler: en får inte gräva för djupt i sanden, inte riva hål i tapeten och det finns frågor en absolut aldrig, under några som helst omständigheter, får ställa. Gatukatten förstår snart att det finns hemligheter som Gränskatten är noga med inte ska komma ut. Lika noga som hen är med att ingen annan katt ska komma in.

Vad har hänt med Gränskattens människa? Vem har från början byggt kattparadiset? Och hur illa är det egentligen där utanför?

Manus:  Isabel Cruz Liljegren
Regi: Henrik Dahl
Medverkande: Nettan Öhrvall och EvaMaria Oria

Bakom Gränskatten

Foto: Henrik Dahl