Speltider

Hela havet stormar spelas 11 oktober – 15 november 2020 i Norr- och Västerbotten.

Hela havet stormar

En samproduktion mellan Lule Stassteater och Dansinitiativet. 

En dans- och teaterföreställning från 10 år om modet det krävs att segla ensam runt jorden.

I tider av stormar, isolering, stiltje och strålande sol. ”Hela havet stormar” inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla runt jorden, som var 14 år när hon gav sig ut på sin båt Guppy 2010. Det är också en berättelse om att möta döden, sorg och förlust. Om Seglarinnan i oss alla och om knoparna som är våra relationer. Och om förmågan att hissa segel igen när stormen varit framme.

”Jag ville skapa en föreställning som ger känslan av att sitta vid havet och känna vågorna dundra in mot stranden. Att få reflektera över allt liv som havet ger och som havet tar. Att förundras över sin litenhet i världsalltet och samtidigt fyllas av kraften i vattenmassorna. Till musik av Enya, Zola Jesus och uppblåsbara pelikaner.” /Carl Olof Berg, regissör och koreograf

Dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala har skrivit manuset ”Seglarinnan, Havet och Döden” till föreställningen och allkonstnären Tove Berglund har skapat rum, kostym och ljus. I ensemblen möter vi två dansare och en skådespelare. Isak Nordström gick ut Teaterhögskolan i Luleå 2019 och Julia Ehrstrand är tillbaka i Sverige efter många år som dansare och pedagog i New York. Knut Vikström Precht har en bred bakgrund som dansare i bland annat Ultima Vez (BE) och Zebradans (SE).

​Carl Olof Berg har tidigare regisserat “Rapport från ett omklädningsrum” för Västmanlands teater som valdes ut till bibu 2018 och “Hopp och hinder” för Regionteater Väst som valdes ut till bibu 2020. Hans hemlånsprojekt “Hemma hos dig med Carl Olof” med över 260 hemlån i arrangemang av Riksteatern nominerades till Svenska Teaterkritikers Danspris 2018. Han har en masterexamen i koreografi, ett SM-silver i Lambada och ett värmlandsmästerskap i singeldisco.

Manus “Seglarinnan, havet och döden”: America Vera-Zavala
Regi & Koreografi: Carl Olof Berg
Rum & Ljus: Tove Berglund, Carl Olof Berg
Kostym: Tove Berglund
På scen: Julia Ehrstrand, Isak Nordstrøm, Eric Ernerstedt/Knut Wikström Precht
Tekniker: Jakob Granqvist

Målgrupp: 10-12 år (skolor) Från 10 år och uppåt (offentlig)
Längd: 50 min

Mer information och bokning:

Jonna Valikainen, Producent
jonna@lulestassteater.se, 070-558 79 21