HÖSTLOV med Lule Stassteater!

FRANKENSTEINS LILLA MONSTER – en pjäs i rocktoner från 10 år och uppåt!

Under höstlovet spelar vi vår föreställning “Frankensteins lilla monster” som har gjort succé under höstturnén i länet! “Frankensteins lilla monster” är en pjäs i rocktoner med specialkomponerad musik av Martin Sundbom.
Ålder: 10-100 år
“Frankensteins lilla monster” är en berättelse i rocktoner om kroppens betydelse för vår identitet. Sitter identiteten i kroppen? Vilka kroppsdelar behövs för att nån ska räknas som en hel människa? Hur många delar av oss själva kan vi byta ut innan vi blir nån annan?

Onsdag 30 oktober kl. 12.30 Avans Föreningshus, fri entré!
Biljetter Avan: https://simplesignup.se/event/158254

Torsdag 31 oktober kl. 12.30 Råneskolans Aula, fri entré!
Biljetter Råneå: https://simplesignup.se/event/158255

Fredag 1 november kl. 18.00 FREDAGSRYS! Kulturcentrum Ebeneser 
Biljetter Ebeneser: https://simplesignup.se/event/158251

BUSS (Länstrafiken) till föreställningarna via VildaKidz – maila: anna@vildakidz.se för bussbiljett!

TEATERKURSER

NYBÖRJARKURSER PASSAR ALLA OAVSETT ERFARENHET!

Kursledare: Ivar Forsling

MIM & FYSISK TEATER för unga mellan 13-19 år

28-30 oktober kl. 10.00-16.00, Kulturskolan

Medtag egen matsäck/frukt

Vi undersöker hur det är att jobba med kroppen som vårt huvudsakliga verktyg på scenen och utforskar kroppens sceniska möjligheter i rummet. Vi kommer att gå igenom grundkunskaperna i mimteknik samt olika tekniker och metoder som finns inom den fysiska teatern. Vi jobbar kravlöst med fokus på lek, improvisation, experimenterande och eget skapande. Kursen ger möjlighet att förbättra sin kreativa kroppsmedvetenhet och koordination samt att utforska relationen mellan kropp, scen och rum. Vi jobbar aktivt med att inte värdera eller döma våra kroppar och att alla kroppar, oavsett hur de ser ut eller rör sig, får synas på en scen.

ANMÄLAN: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/mim-och-fysisk-teater-409680/

IMPROVISATIONSTEATER för unga mellan 12-16 år.  

31 oktober – 3 november kl.10.00-16.00, Norrbottensteatern

Medtag egen matsäck/frukt 

Improvisationsteater är en teaterform som inte har något manus, det vill säga att skådespelarna hittar på allting som sker och sägs på scenen i stunden. Vi går igenom grundkunskaperna inom improvisationsteater med fokus på lek, närvaro i stunden, tillit, lust och kreativt skapande. Kursen ger dig en möjlighet att våga släppa på kontrollen och lita på dina kreativa impulser. Vi kommer att arbeta mest med den klassiska och väldigt lustfyllda här-och-nu-tekniken improcomedy, där fokus ligger på kvicka och roliga övningar (eller games som det kallas för I improvisationsteatervärlden) som ofta involverar kontakt med publiken och deras förslag och idéer. Vi jobbar aktivt med att inte värdera eller döma varken oss själva eller andra, utan strävar istället mot att bejaka våra idéer, förslag och impulser. Kursen kommer att avslutas med en föreställning/uppvisning på där vi spelar upp övningar och games som vi har jobbat med under kursen och kursdeltagarna får chans att praktisera publikkontaktsmomentet. Föreställningen/uppvisningen är givetvis frivillig, men det brukar vara en mycket uppskattad, rolig och skrattfylld stund!

ANMÄLAN: https://www.sensus.se/kurser-och-evenemang/improvisationsteater-pa-hostlovet-409652/